Πολύ τιμητική θέση για την Κύπρια Άντρια Χριστοφόρου στο Γύρο της Γαλλίας- Οι επόμενοι στόχοι της

«Είμαι ικανοποιημένη αλλά θα μπορούσα και λίγο καλύτερα». Με αυτή τη δήλωση της στο ΚΥΠΕ για την 34η θέση στον γυναικείο αγώνα του Tour de France, η Άντρη Χριστοφόρου οριοθετεί και τους στόχους της για τη συνέχεια, αλλά και δείχνει πως η νοοτροπία της είναι νοοτροπία αθλήτριας μεγάλου επιπέδου, που πάντα θέλει κάτι καλύτερο.

Η Άντρη Χριστοφόρου ολοκλήρωσε τον αγώνα e Course by Le Tour de France, τη διαδρομή μήκους 67.5χλμ του 18ου ετάπ, σε 2:15:04 καταλαμβάνοντας την πολύ τιμητική 34η θέση ανάμεσα σε 120 κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο. Παρόλα αυτά, μιλώντας στο ΚΥΠΕ δήλωσε πως θα μπορούσε και καλύτερα, ενώ οριοθετεί τους επόμενους της στόχους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Νορβηγία τον Σεπτέμβρη.

Ερωτηθείσα για τον αγώνα στη Γαλλία, η Χριστοφόρου είπε πως ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία γιατί ο αγώνας είναι ακριβώς όπως των ανδρών, δηλαδή, οι δρόμοι είναι γεμάτοι με κόσμο, ο οποίος τρέχει και συμπαραστέκεται στους αθλητές στην ανάβαση. «Ήταν κάτι που πρώτη φορά το συνάντησα», είπε.

Η Χριστοφόρου είπε πως είναι αρκετά ικανοποιημένη από την απόδοση. «Πιστεύω ότι θα μπορούσα και λίγο καλύτερα, όμως ήταν ένας πολύ καλός αγώνας για μένα και είμαι αρκετά ευχαριστημένη», είπε και σημείωσε πως ενδεχομένως ο 10ήμερος αγώνας του «Γύρου της Ιταλίας» που ολοκλήρωσε πριν 10 ημέρες να την επηρέασε από πλευράς κούρασης. Στον συγκεκριμένο αγώνα, η Άντρη τερμάτισε στην 53η θέση.

Ωστόσο, είπε πως θα ήθελε να ήταν στην πρώτη εικοσάδα, από την οποία δεν απείχε πολύ σε χρόνο, για να συμμετέχει στον αυριανό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης.

Πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένη και για το γεγονός ότι η ομάδα της Servetto Giusta πήγε αρκετά καλά, εκπληρώνοντας τον στόχο της για πλασάρισμα μιας αθλήτριας στην πρώτη δεκάδα.

Φωτογραφία της Carlotta Terragni.

Ερωτηθείσα για τους επόμενους στόχους της, η Κύπρια ποδηλάτης είπε πως στο επόμενο διάστημα θα δώσει με την ομάδα της κάποιους αγώνες προετοιμασίας ώστε να είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο.

Όπως είπε, στο Παγκόσμιο θα τρέξει με την Εθνική ομάδα τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και τον αγώνα αντοχής δρόμου, και με την επαγγελματική της ομάδα θα τρέξει τον αγώνα της ομαδικής χρονομέτρησης.

«Η διαδρομή είναι πολύ καλή για εμένα, το μόνο που φοβάμαι λίγο είναι τις καιρικές συνθήκες στη Νορβηγία. Στόχος στο Παγκόσμιο είναι μια θέση στην πρώτη 30άδα», είπε, σημειώνοντας πως αυτή είναι η πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
ΚΥΠΕ

Related Articles

Back to top button