Στέρεψαν από καύσιμα στην τ/κ κοινότητα

Έρχονται στις περιοχές της ΚΔ για βενζίνη οι πολίτες

Σε βενζινάδικα στην ε/κ πλευρά στράφηκαν οι οδηγοί αυτοκινήτων στην τ/κ κοινότητα για να γεμίσουν τα οχήματά τους, αφού δύο μεγάλες εταιρείες η Al Pet και η K Pet ανακοίνωσαν χθες πως σταματούν την πώληση καυσίμων μόλις οι δεξαμενές στους σταθμούς βενζίνης τελειώσουν.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι πωλούσαν καύσιμα με ζημιά 1,30 ΤΛ το λίτρο. Σε τ/κ μέσα αναφέρεται ότι οι προμηθευτές καυσίμων αρνούνται να πωλήσουν και σήμερα στους βενζινοπώλες καύσιμα που προμηθεύτηκαν με νέες τιμές, σύμφωνα με την παλιά τιμολόγηση.

Η K pet ανακοίνωσε πως θα πουλά πολύ περιορισμένη ποσότητα καυσίμων. Ήδη, υπάρχει πρόβλημα με την βενζίνη 95 οκτανίων που σχεδόν έχει εξαλειφθεί.

Ο  Ερχάν Αρικλί σε ανάρτησή του χθες βράδυ στα ΜΚΔ ανέφερε ότι στην συνάντησή του με τις δύο εταιρείες τους είπε πως τα όσα έχουν πράξει είναι αντίθετες με τον νόμο και αν συνεχίσουν θα ληφθούν πολύ αυστηρά μέτρα. Σημείωσε δε ότι δεν μπορούν οι εταιρείες να καθορίσουν τις τιμές των καυσίμων και του υγραερίου, αλλά του αρμόδιου «τμήματος» που ρυθμίζει τις τιμές κάθε 15 μέρες. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη, πρόσθεσε.

Δόθηκε εντολή, ανέφερε, στο συμβούλιο ανταγωνισμού να κάνει έρευνα εναντίον των δύο εταιρειών υπενθυμίζοντας ότι το πρόστιμο ανέρχεται μέχρι και στο 10% του ετήσιου τζίρου.Ο κ. Αρικλί έγραψε ότι μετά από αυτό, οι πληροφορίες που έλαβε ήταν ότι από σήμερα οι δύο εταιρείες προμηθευτές θα πουλήσουν καύσιμα στην αγορά.

 

Related Articles

Back to top button