Εντατικές προσπάθειες για μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Εντατικές επαφές Κυβέρνησης με ΡΑΕΚ και ΑΗΚ

Εντατικές είναι οι προσπάθειες για μείωση ακόμη και στους επόμενους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού ρεύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite ο στόχος από πλευράς κυβέρνησης είναι η μείωση να ξεκινήσει για τους πολίτες από την επόμενη διμήνια στους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε χθες, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας κας Νατάσας Πηλείδη και του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα που αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και έγινε μια πρώτη διαβούλευση σε σχέση με το θέμα μείωσης της τιμής

Στο μεταξύ αύριο, η Υπουργός Ενέργειας και ο Υπουργός Οικονομικών θα έχουν  συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου για το θέμα που αφορά τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Κυβέρνησης για εξεύρεση τρόπων ώστε να υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος προς όφελος των καταναλωτών.

Παράλληλα μετά από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ η υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση μιας στρατηγικής, η οποία να έχει βραχυπρόθεσμες δράσεις για στοχευμένη αντιμετώπιση των αυξημένων τιμών στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, με τρόπο που να είναι επωφελής για τον καταναλωτή, αλλά και να διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος.

Related Articles

Back to top button