ΑΚΕΛ: Δε θα συμμετέχουμε στην επιτροπή που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ και για την παραίτηση Γιολίτη

Ανακοίνωση αναφορικά για τον διαμοιρασμό Προεδριών στις Επιτροπές της Βουλής εξέδωσε σήμερα (18/6) το ΑΚΕΛ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το τελικό αποτέλεσμα της συνεννόησης «ικανοποιεί» το ΑΚΕΛ, παρ’ όλα αυτά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο  ζήτημα της παραχώρησης προεδρίας επιτροπής στο ΕΛΑΜ, για το οποίο εξέφρασε την δυσαρέσκειά του.

«Το ΑΚΕΛ, παραμένοντας συνεπές στη θέση αρχής που έχει εκφράσει, δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της υποεπιτροπής που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ», ανέφερε χαρακτηριστηκά.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των διεργασιών για τις προεδρίες των κοινοβουλευτικών επιτροπών, το ΑΚΕΛ επέμεινε ότι πρέπει να εξευρεθούν συναινετικές λύσεις στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της κοινοβουλευτικής πρακτικής. Είχαμε επίσης τη θέση ότι και τα μικρά κόμματα πρέπει να πάρουν προεδρίες επιτροπών. Το τελικό αποτέλεσμα της συνεννόησης μάς ικανοποιεί.

Όσον αφορά στο ζήτημα της παραχώρησης προεδρίας επιτροπής στο ΕΛΑΜ το ΑΚΕΛ εξέφρασε εξ’ αρχής και διατήρησε μέχρι τέλους τη διαφωνία του. Επισημάναμε σε όλους την πρακτική που ακολουθείται στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου στην ακροδεξιά δεν παραχωρείται καμία προεδρία έπειτα από συνεννόηση όλων των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων.

Σημειώνουμε ξανά τη διαφωνία μας για την παραχώρηση προεδρίας στο ΕΛΑΜ έστω και σε υποεπιτροπή. Το ΑΚΕΛ, παραμένοντας συνεπές στη θέση αρχής που έχει εκφράσει, δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της υποεπιτροπής που θα προεδρεύει το ΕΛΑΜ.»

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ για παραίτηση Γιολίτη

Η παραίτηση της κυρίας Γιολίτη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το περιεχόμενο της επιστολής της επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν οι πολίτες, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωση τονίζει ότι τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν τον απασχολούν οι αρνητικές συνέπειες των πολιτικών του ούτε και η αποτυχία των Υπουργών του, αλλά μόνο η εικόνα η δική του και της κυβέρνησής του.

“Αυτό προφανώς είναι το κίνητρο των κυβερνώντων για τη διαμόρφωση της λεγόμενης κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής. Προσπάθειά τους είναι να βελτιωθεί η εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία, σύμφωνα με την κ. Γιολίτη, δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων στα ζητήματα της διαφθοράς. Οι κυβερνήσεις όμως πρωτίστως κρίνονται από το περιεχόμενο και τις συνέπειες των πολιτικών τους και όχι τόσο από τα πρόσωπα που την απαρτίζουν”, αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button