Θα μεταφέρει στον ΓΓ ΟΗΕ την ετοιμότητά για συμμετοχή σε νέο διάλογο ο Αναστασιάδης

Θα μεταφέρει την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για να συμμετάσχει σε ένα νέο διάλογο, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ , του κοινού ανακοινωθέντος του 2014 και των συγκλίσεων

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε χθες βράδυ ότι στη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταφέρει την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για να συμμετάσχει σε ένα νέο διάλογο, στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ , του κοινού ανακοινωθέντος του 2014 και των συγκλίσεων “έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε λύση βιώσιμη και λειτουργική που να μην εκφεύγει των αρχών των Ηνωμένων Εθνών”.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος ερωτηθείς ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον κ. Γκουτέρες θα του πει ότι θα πρέπει τα πάντα  να κινούνται στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των ΗΕ και των όρων εντολής του ΓΓ.

Σε σχέση με την αντίδραση της ΕΕ για την Τουρκία στο επικείμενο Συμβούλιο αρχηγών κρατών, και υπό το φως της τηλεδιάσκεψης προετοιμασίας σήμερα και την αναφορά του ότι η ΕΕ πρέπει να είναι σαφής πως θα υπάρξει αντίδραση σε περίπτωση συνέχισης τουρκικών προκλήσεων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «μιλάμε για μια υποχρέωση της ΕΕ απέναντι σε κράτος μέλος».

Για την πρόσφατη κοινή διακήρυξη ΕΕ-ΗΠΑ και την αναφορά για την ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος είπε ότι είναι άλλη μια απόδειξη της προσπάθειας της Κυπριακής Δημοκρατίας να μεταφέρει και να δημιουργήσει τέτοιες σχέσεις, μέσα από την εξωτερική πολιτική, που το Κυπριακό να απασχολεί την ΕΕ, να θεωρείται ως πρόβλημα και για την ΕΕ και για τις ΗΠΑ, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της τουρκικής συμπεριφοράς και αδιαλλαξίας.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button