Συγκλονιστική ανατροπή στην υπόθεση του Θανάση 16 χρόνια μετά

Σταγγαλισμό δείχνουν οι εξετάσεις στα οστά του Θανάση Νικολάου

Ανατροπή στα πορίσματα και τις έρευνες 16 χρόνων που θεωρούσαν τον θάνατο ενός στρατιώτη ως αυτοκτονία.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, από εξετάσεις σε ειδικό οστό από τη σορό του Θανάση Νικολάου μετά από εκταφή του πριν έξι μήνες, διαπιστώθηκε πως ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια διά στραγγαλισμού.

Οι συνταρακτικές εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τα όσα φώναζε αδιάκοπα από το 2005 η μητέρα του Θανάση, αναμένεται ότι θα οδηγήσουν σε νέες έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών. Η υπόθεση ξανάνοιξε με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα ύστερα και από καταδίκη της Κύπρου στο ΕΔΑΔ για ελλιπή έρευνα, για να ξανακλείσει το 2014 μετά που διορίστηκαν ποινικοί ανακριτές οι οποίοι δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Η οικογένεια του Θανάση δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητεί την αλήθεια και πέρσι ζήτησε την εκταφή των λειψάνων του, ώστε να τύχουν εξειδικευμένης εξέτασης στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί παρέλαβαν το υοειδές οστό, το οποίο κατά την εκταφή βρέθηκε κομματιασμένο κάτι το οποίο δεν αναφερόταν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση που έγινε πριν από 16 χρόνια. Αντιθέτως, είχε αναφερθεί ότι ήταν φυσιολογικό.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Λουκής Λουκαΐδης δήλωσε στον «Φ» ότι μετά την εξέλιξη αυτή θα πρέπει να γίνουν νέες έρευνες και διερωτήθηκε, 16 χρόνια μετά πώς θα εντοπιστούν μαρτυρίες.

Ταυτόχρονα, η μητέρα του Θανάση σε δήλωση της στην εφημερίδα είπε χαρακτηριστικά ότι θέλει να πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους διεφθαρμένους που την έφεραν σ’ αυτή τη θέση και χρειάστηκαν τόσα χρόνια για ν’ αποδειχθεί ότι σκοτώθηκε το παιδί της.

Η κ. Αντριάνα διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται η έκθεση του Έλληνα καθηγητή που εξέτασε το οστό εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, όπως έπραξε η παθολογοανατόμος που όρισε η οικογένεια.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter  

Related Articles

Back to top button