Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε σήμερα η πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε σήμερα το πρωί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Κοινότητα Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου.

Από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 300 εκταρίων καλυμμένη με δασική βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες εκ των οποίων τα 80 εκτάρια εντός του κρατικού Δάσους Αδελφοί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 120 άτομα του Τμήματος Δασών με 27 πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επτά πυροσβεστικά οχήματα, οκτώ άτομα της Πολιτικής Άμυνας με δύο πυροσβεστικά οχήματα, 20 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα,  εννέα προωθητές γαιών και δύο βυτιοφόρα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης μέλη της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας, των Επαρχιακών Διοικήσεων, Εθελοντές, καθώς επίσης και η ομάδα Drones «ΚΟΙΟΣ» του  Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων. Επιχείρησαν συνολικά εννέα πτητικά μέσα, ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα δύο μισθωμένα αεροσκάφη, τα δύο μισθωμένα ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας και δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων. Τον συντονισμό των εναέριων μέσων ανέλαβε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς και της περιμέτρου που φτάνει τα έξι χιλιόμετρα, στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις δασοπυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από πρανές δρόμου και τα ακριβή αίτια πρόκλησης της διερευνώνται.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter  

Related Articles

Back to top button