Αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην τ/κ κοινότητα

Με τη στήριξη της Τουρκίας θα κατασκευαστούν δρόμοι 314 χιλιομέτρων

Δρόμους 314 χιλιομέτρων θα κατασκευάσει η Τουρκία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα την επόμενη δεκαετία ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αντίλ Καραϊσμάϊλοϊλογλου. 

Ο Αντίλ Καραϊσμάϊλοϊλογλου είχε συνάντηση στην Αγκυρα με την Ρεσμιγέ Έρογλου Τσανάλταϊ όπου συζήτησαν και τα θέματα του οδικού δικτύου. Ανέφερε ότι επέκτειναν τις συμφωνίες για αυτοκινητόδρομους για να καλύψουν τα έτη 2020-2030, λέγοντας ότι στα επόμενα χρόνια θα κατασκευάσουν 314 χιλιόμετρα δρόμων, συμπεριλαμβανομένων 93 χιλιομέτρων δρόμων 1ης κατηγορίας όπου θα περιλαμβάνεται η τοποθέτηση κάμερων ασφαλείας και ραντάρ. Επίσης στο πρωτόκολλο που υπεγράφη τον περασμένο Φεβρουάριο προβλέπεται σύστημα υπηρεσίας κυκλοφορίας πλοίων μεταξύ τ/κ κοινότητας και Τουρκίας και προς τον σκοπό αυτό άρχισαν οι εργασίες ανάπτυξης των λιμανιών σε Κερύνεια και Αμμόχωστο.

Σε εξέλιξη η κατασκευή δρόμου από το Λεωνάρισσο στο Ριζοκάρπασο

Το χωριό Γαληνόπορνη επισκέφθηκε ο Ερσάν Σανέρ όπου και επιθεώρηση τα οδικά έργα που πραγματοποιούνται ενώ όπως είπε έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της προσφοράς για επιδιόρθωση του οδικού δικτύου μήκους πέραν των 300 χιλιομέτρων. Τα έργα που πραγματοποιούνται εντάσσονται στα πρωτόκολλα που έχουν υπογραφεί τον περασμένο Φεβρουάριο με την Τουρκία.

Επίσης σε εξέλιξη είναι η κατασκευή του δρόμου 53 χιλιομέτρων από το Λεωνάρισσο στο Ριζοκάρπασο.

Voice of the island
Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button