Προχωρά με τους σχεδιασμούς του για τα Βαρώσια ο Τατάρ

Οι Ε/κ εαν θέλουν να αποταθούν στην Επιτροπή Ακινήτων ανάφερε ο τ/κ ηγέτης

Σε αναβάθμιση της Αμμοχώστου, με υψηλές προοπτικές σε ότι αφορά τον τουρισμό  θα συμβάλει το άνοιγμα των Βαρωσίων ανέφερε ο τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.
Αναφέρθηκε στο άνοιγμα των Βαρωσιών σε κάτι το συναρπαστικό ενώ σημείωσε και τη σημαντικότητα της πόλης με το παρελθόν της, το παρόν της, τον πολιτισμό της που όλα μαζί συνθέτουν ένα αξιοθέατο.
Επεσήμανε την αναγκαιότητα διεξαγωγής μελετών από τον Σύνδεσμο Αλληλεγγύης Βαρωσίων σε αυτό το πλαίσιο, με τους οποίους και είχε συνάντηση.
Αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της ανάπτυξης και της περαιτέρω ανάδειξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας σε σχέση και με τα Βαρώσια.
Μέχρι τώρα όπως είπε έχουν επισκεφθεί την περίκλειστη πόλη 250 χιλιάδες κόσμος ενώ συνεχίζονται και τα έργα.
Πρόσθεσε ακόμη ότι μπορούν οι Ελληνοκύπριοι να αποταθούν στην Επιτροπή Ακινήτων Περιουσιών για τις περιουσίες τους στα Βαρώσια.
Επανέλαβε πως τα Βαρώσια έμειναν στην εγκατάλειψη για 46 χρόνια και πως αυτό δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτό αφού πρόκειται για μια περιοχή που αξίζει πολλά για τους ανθρώπους.
Οι εργασίες συνεχίζονται, πρόσθεσε ο Τατάρ, ώστε η κλειστή πόλη των Βαρωσίων, η ναοικτή πόλη και η Αμμόχωστος γενικότερα να παρουσιάζονται ως κάτι το ενιαίο πλέον.
Voice of the island
Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button