Α. Καραγιάννης: Με τις διελεύσεις οι 2 κοινότητες να έρθουν πάλι κοντά

Μειωμένη η δραστηριότητα διακινήσεων στη Δερύνεια

Στην περαιτέρω εμβάνθυνση των σχέσεων μεταξύ των δυο κοινοτήτων αλλά και στη διοργάνωση δραστηριοτήτων επαναπροσέγγισης προσβλέπει ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης μετά και τη σημερινή διάνοιξη των σημείων διέλευσης. 

Μιλώντας στη Voice of the island ο κύριος Καραγιάννης τόνισε ότι με τις διελεύσεις θα μπορέσουν οι δύο κοινότητες να επαναδραστηριοποιηθούν σε κοινές δράσεις που στόχο θα έχουν την επανένωση της πατρίδας μας. Οπως σημείωσε ο Δήμος Δερύνειας παρά τους περιορισμούς λόγω πανδημίας προχωρούσε σε διάφορες επαναπροσεγγιστικές δράσεις με διαδικτυακές συζητήσεις καθώς και στους σχεδιασμούς του προς αυτή την κατεύθυνση  όπως η κατασκευή εντός της νεκρής ζώνης στη Δερύνεια, υπαίθριου θερινού κινηματογράφου.

O χώρος του υπαίθριου θερινού κινηματογράφου

Σε ότι αφορά τις διακινήσεις από και προς τις δύο πλευρές μέσω του σημείου διέλευσης στη Δερύνεια ο κύριος Καραγιάννης είπε ότι αυτή είναι χαμηλή. Μέχρι τις 11 το πρωί γύρω στα 50 άτομα Ελληνοκύπριοι και ξένοι τουρίστες πέρασαν και μόλις 15 Τουρκοκύπριοι. Ωστόσο αναμένεται τις επόμενες ημέρες η κίνηση να αυξηθεί και ιδιαίτερα εντός του Σαββατοκυρίακου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Δερύνειας το εργατικό προσωπικό του Δήμου  καθάρισε την περιοχή, ενώ κατά τη διάρκεια επιθεώρησης που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αρκετοί Ελληνοκύπριοι και τουρίστες που ζητούσαν να ενημερωθούν για το άνοιγμα. ” Από τη δική μας πλευρά το οδόφραγμα άνοιξε σήμερα στις 6 το πρωί, ωστόσο υπήρχε καθυστέρηση από την τουρκοκυπριακή πλευρά, αφού άνοιξε γύρω στις 8″

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button