Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 1ης Μαΐου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 2ας  Μαΐου 2021 ανταποκρίθηκε σε 272 κλήσεις για βοήθεια, 261 πυρκαγιές, 8 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Οι κλήσεις πυρκαγιών κατανέμονται ως εξής:

Λευκωσία – 133

Λεμεσός – 36

Λάρνακα – 45

Πάφος – 26

Αμμόχωστος – 12

ΕΜΑΚ – 9

ΣΥΝΟΛΟ: 261

Το προηγούμενο 24ωρο 30/4 – 1/5 η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 128 κλήσεις για πυρκαγιές.

Οι πιο σοβαρές κλήσεις για το 24ωρο και οι οποίες μέρος αυτών έχουν ανακοινωθεί μέσω Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης ήταν:

  • Ανταπόκριση στις 09.30 σε ισόγειο διαμέρισμα στην Δερύνεια όπου ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου και το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές. Έγινε διάσωση σκύλου ο οποίος βρισκόταν εντός.
  • Ανταπόκριση σε πυρκαγιά στην κοίτη ποταμού στο Πέρα Χωρίο Νήσου όπου ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Λευκωσίας και το Τμήμα Δασών με καμένη έκταση ενός εκταρίου άγριας βλάστησης και ευκαλύπτων.
  • Ανταπόκριση στις 15.16 για πυρκαγιά στα Λατσιά όπου ανταποκρίθηκαν οι Σταθμοί Λευκωσίας και το Τμήμα Δασών με καμένη έκταση 7 εκταρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και προφύλαξη από τις δυνάμεις πυρόσβεσης βιομηχανικών υποστατικών.
  • Ανταπόκριση στις 15.44 από τον Σταθμό Πάφου σε κτηνοτροφικό υποστατικό 20×20 μέτρων κατασκευασμένο από τσίγκους. Από την πυρκαγιά κατάρρευσε μεγάλο μέρος της οροφής και κάηκαν 20 πρόβατα και μπάλες σανού. Αιτία η υπερθέρμανση γεννήτριας που εφαπτόταν με ευτελή υλικά.
  • Ανταπόκριση στις 04.16 από τους Σταθμούς Λευκωσίας σε ισόγειο οικία στο Στρόβολο. Από την πυρκαγιά υπέστη ζημιές το σαλόνι της οικίας, ενώ από τον καπνό επηρεάστηκε ολόκληρη η οικία. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα. Αιτία ήταν αναμμένο κερί.

Οι υπόλοιπες πυρκαγιές αφορούσαν κυρίως καύση ξηρών χόρτων, καύση άχρηστων υλικών, σκυβαλλοδοχείων και οποίες προκάλεσαν ελαφριές ζημιές σε διάφορα άλλα υλικά και υποστατικά.

Related Articles

Back to top button