Τρίτη δόση του Pfizer θα προσφέρει 100% κάλυψη

Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNtech Ουνγκούρ Σαχίν, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο, υποστήριξε πως το εμβόλιο της Pfizer χρειάζεται και μια τρίτη δόση, προκειμένου να έχει 100% αποτελεσματικότητα.

Όπως ανέφερε, «μια εβδομάδα μετά τη δεύτερη δόση, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθάνει το 95%. Μετά όμως από οκτώ μήνες η αποτελεσματικότητα μειώνεται σημαντικά. Έτσι, εννέα έως δώδεκα μήνες μετά τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να χορηγείται και μια τρίτη δόση που θα παρέχει προστασία 100% για τους επόμενους δώδεκα με δεκαοκτώ μήνες».

Ο ίδιος δήλωσε πεπεισμένος πως το εμβόλιο της BioNtech-Pfizer είναι αποτελεσματικό και για την ινδική μετάλλαξη, ενώ σημείωσε πως εκτιμά ότι τον Ιούλιο ή το αργότερο τον Αύγουστο θα έχει επιτευχθεί στην Ευρώπη η ανοσία της αγέλης και υπερασπίστηκε παράλληλα την πολιτική της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, λέγοντας πως για τις καθυστερήσεις δεν ευθυνόταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά κάποιες χώρες που είχαν αμφιβολίες για την νέα τεχνολογία του εμβολίου της BioNtech.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button