Εν αναμονή της απολογίας του ο Δ. Λιγνάδης

Πληθαίνουν οι κατηγορίες εναντίον του

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κρατείται για τρίτη μέρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική.

Ο τέως διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Ελλάδας κατηγορείται για τρεις βιασμούς, ενώ οι καταγγελίες εις βάρος του συνεχίζουν να πληθαίνουν. Ο κ. Λιγνάδης, ο οποίος, πλέον, εκπροσωπείται, από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτονται.

Την ίδια ώρα καταλυτικό ρόλο στο κατηγορητήριο φαίνεται να διαδραματίζει η μαρτυρία μίας γυναίκας από το στενό περιβάλλον του Λιγνάδη, καθώς και ενός γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία, δίνοντας στοιχεία για την υπόθεση. Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει πέσει θύμα του σκηνοθέτη, ωστόσο, φέρεται να γνωρίζει στοιχεία για την προσωπικότητα του κατηγορουμένου. Ο τραγουδιστής εξετάστηκε ως μάρτυρας και φέρεται να σκιαγράφησε το προφίλ και την έκνομη δράση που αποδίδεται στον Δ. Λιγνάδη.

Σημειώνεται, ότι ο Λιγνάδης βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις καταγγελίες βιασμών: Ενός 23χρονου, που αναφέρει πως έπεσε θύμα του σκηνοθέτη το 2015 σε ηλικία 17 ετών, του 25χρονου Χρήστου Π. καθώς και του Βασίλη Κ. ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 15 ετών, αδίκημα που έχει παραγραφεί.

Εν τω μεταξύ η υπόθεση Λιγνάδη έχει δημιουργήσει έντονη πολιτική αντιπαράθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την απομάκρυνση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και να κατηγορούν την κυβέρνηση για απόπειρα συγκάλυψης. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει την Υπουργό – στην οποία, πάντως, χρεώνεται κακή επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης – και προκάλεσε συζήτηση στη Βουλή για την ερχόμενη Πέμπτη, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button