Προβληματίζουν τα αυξημένα κρούσματα στη περιοχή Κερύνειας

Ολοκληρώθηκε η Α' φάση του εμβολιασμού

Oλοκληρώθηκε η πρώτη φάση εμβολιασμού στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις επόμενες ημέρες μετά την άφιξη της δεύτερης παρτίδας θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξη της δεύτερης φάσης του εμβολιασμού.

Ο αρμόδιος για θέματα υγείας Αλί Πιλλί δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός με περίπου 11.000 πρώτες δόσεις εμβολίου (Sinovac και Pfizer) και σήμερα γίνονται λίγοι εμβολιασμοί μόνο με ραντεβού. Επίσης ότι από την ερχόμενη εβδομάδ η Τουρκία θα αποστείλει ακόμη 20.000 δόσεις του Sinovac .

Έχουν φυλαχθεί, είπε, και οι περίπου 11.000 δεύτερες δόσεις των εμβολίων που θα γίνουν μετά από 3 εβδομάδες
Για τα πολλά επιβεβαιωμένα περιστατικά στην περιοχή της Κερύνειας, ο Αλί Πιλλί είπε ότι μελετούν διάφορα μέτρα, ενώ γίνονται εκτενείς διαγνωστικοί έλεγχοι εκεί, ειδικά σε Καραβά και Λάπηθο. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα για την εν λόγω περιοχή, αφού συνεδριάσει η ανώτατη επιτροπή λοιμωδών/μεταδοτικών νοσημάτων του υπουργείου υγείας και ενημερωθεί η τουρκοκυπριακή ηγεσίά,
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες οι τοπικές αρχές Λαπήθου και Καραβά είχαν ζητήσει τοπικό λοκντάουν για να περιοριστεί οι εξάπλωση του ιού.
Ο εμβολιασμός είχε ξεκινήσει την περασμένη Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου με το εμβόλιο Sinovac που η Τουρκία είχε αποστείλει την προηγούμενη (20.000 δόσεις) ενώ την περασμένη Δευτέρα, μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, δόθηκαν 1080 δόσεις Pfizer.

Επίσης αναμένεται να δοθούν την ερχόμενη εβδομάδα άλλες 1000 περίπου δόσεις του ίδιου εμβολίου, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, στους Τ/κ.

Ενας θάνατος και 14 νέα κρούσματα

Ενας θάνατος σημειώθηκε σήμερα από κορωνοϊό με το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους να φθάσουν τους 12, ενώ από τις 2.037 εξετάσεις που διενεργήθηκαν σήμερα προέκυψαν 14 κρούσματα κορωνοϊού.
Τα τρία εξ` αυτών ήταν από ιχνηλάτηση, και τα υπόλοιπα 11 εγχώριες μολύνσεις.
Τα 9 είναι στη Λευκωσία, τα 4 στην Κερύνεια και ένα στην Μόρφου.
Ο αριθμός των κρουσμάτων φθάνει στα 1.997

 

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button