Οριακά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Με 29 ψήφους υπέρ και 26 κατά εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2021 ύψους €7.158.245.905.

Yπέρ ψήφισαν οι βουλευτές των ΔΗΣΥ, ΕΔΕΚ, Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων , ΕΛΑΜ , Κίνημα Αλληλεγγύη , Συμμαχία Πολιτών και κατά τάχθηκαν οι βουλευτές ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ,  Κίνημα Οικολόγων  και Άννα Θεολόγου.

Το ΕΛΑΜ ζήτησε όπως ψηφίσει τον προϋπολογισμό εκτός από τα κονδύλια που αφορούν μετανάστες, αιτητές ασύλου και τουρκοκύπριους καθώς και κονδύλια που να αφορούν διάνοιξη σημείων διέλευσης.

Ωστόσο αυτό όπως αναφέρθηκε από πλευράς υπόλοιπων κομμάτων είναι κατά παράβαση των κανονισμών της Βουλής αφού είτε ο προϋπολογισμός εγκρίνεται είτε απορρίπτεται.

Να υπενθυμίσουμε ότι σειρά τροπολογιών του ΕΛΑΜ που αφορούσαν  αποκοπή από το σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 όλων των κονδυλίων που αφορούν το δικοινοτικό πρόγραμμα “Imagine” καθώς και το πρόγραμμα στήριξης Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων λογοτεχνών. Αποκοπή δαπανών ποσού ύψους €94.120 που αφορά τη συντήρηση του Μουσουλμανικού Τεμένους Κεπήρ στη Λεμεσό και μια σειρά από άλλες τροπολογίες απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία (53 κατά και 2 υπέρ).

Ευχαριστεί τα κόμματα που ψήφισαν τον προϋπολογισμό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Σε γραπτή δήλωση του μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης  ευχαριστεί ” τον ΔΗΣΥ, το Κ. Σ. ΕΔΕΚ, το Κίνημα Αλληλεγγύη, τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, τη Συμμαχία Πολιτών και το ΕΛΑΜ που συνέβαλαν με τις προτάσεις τους στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης που εγκρίθηκε και απέτρεψαν με τη θετική ψήφο τους μία νέα κρίση στη χώρα. Θεωρώ  πως η δημιουργική  στάση τους- παρά τις οποιεσδήποτε πολιτικές μας διαφορές- συνιστά συμβολή προόδου και αποτελεί για τους ιδίους ένδειξη πολιτικής ωριμότητας και πατριωτικής συμπεριφοράς.

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού σήμερα στη Βουλή, μπορούμε πλέον συντεταγμένα να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται, να επικεντρωθούμε στην επίλυση των προβλημάτων που  αντιμετωπίζει η χώρα, εν μέσω της πρωτοφανούς πανδημίας, και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για ανάπτυξη και ευημερία. Μπορούμε πλέον να στηρίξουμε το σύστημα υγείας, να συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε τα νοσηλευτήρια μας, να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, να στεκόμαστε δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας”.

Voice of the island

Related Articles

Back to top button