Ινδία: Φωτιά στον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων κατά του Covid-19

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο Serum Institute της Ινδίας, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως, αλλά τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή των εμβολίων κατά του Covid-19. 

Εικόνες από την περιοχή δείχνουν από ένα μεγάλο σύννεφο καπνού πάνω από το κτίριο στην Πούνε, όπου αυτή την περίοδο παρασκευάζονται εκατομμύρια δόσεις, της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ωστόσο, σύμφωνα με τα δίκτυα, η φωτιά βρίσκεται σε ένα υπό κατασκευή χώρο μακριά από το σημείο των εγκαταστάσεων.

«Η εγκατάσταση παραγωγής εμβολίων δεν έχει επηρεαστεί και δεν θα επηρεαστεί η παραγωγή», δήλωσε πηγή από το Serum Institute.«Δεν διαθέτουμε άλλες πληροφορίες προς το παρόν σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς ή για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι», διευκρίνισε ο διοικητής του τοπικού πυροσβεστικού τμήματος.

Η Ινδία είναι η δεύτερη πλέον πληγείσα περιοχή από την πανδημία, μετά τις ΗΠΑ, με περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αν και το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα είναι ένα από τα μικρότερα παγκοσμίως.

Στις αρχές Ιανουαρίου οι ινδικές αρχές ενέκριναν δύο εμβόλια κατά του ιού για έκτακτη χρήση: αυτό της AstraZeneca το οποίο παράγεται στο Serum Institute και το Cavaxin το οποίο έχει αναπτύξει η τοπική εταιρεία Bharat Biotech.

Το Σάββατο ξεκίνησε μία από τις πλέον φιλόδοξες εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως, με στόχο να έχουν εμβολιαστεί 300 εκατομμύρια άνθρωποι ως τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button