ΚΟΕ: Να μας προβληματίσει η αργή ανταπόκριση στις καταγγελίες Ελευθερίου

Τον μεγάλο του προβληματισμό για το γεγονός ότι η υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου είδε το φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2018 και χρειάστηκαν να περάσουν 3 χρόνια για να υπάρξει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, διαβεβαιώνοντας πως η Επιτροπή θα δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες ώστε κανένας αθλητής ή αθλήτρια να φοβάται να μιλήσει και να καταγγείλει υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε πως η ΚΟΕ θα συνεργαστεί σε ό,τι της ζητηθεί από την Αστυνομία για να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης. Όπως είπε, ο ίδιος μίλησε με την Αντρη Ελευθερίου μόλις είχε αναδειχθεί το θέμα παροτρύνοντας την να προχωρήσει σε καταγγελία διαβεβαιώνοντάς την πως θα είναι δίπλα της ότι και αν χρειαστεί σε αυτή τη διαδικασία.

Ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε πως καταδικάζει κάθε μορφή βίας, όχι μόνο σε αθλητές αλλά και σε υπαλλήλους των Ομοσπονδιών, και σημείωσε πως παροτρύνει όποιον πέσει θύμα βίας να το καταγγέλλει.

Ερωτηθείς σχετικά με τις καταγγελίες του Προέδρου της ΣΚΟΚ Τζιοβάνη Σαββίδη ότι το συγκεκριμένο άτομο που προέβη στην καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση της Άντρης Ελευθερίου είχε εμπλακεί και σε άλλες περιπτώσεις παρενοχλήσεων και που σχετίζονταν με την ΚΟΕ, ο κ. Χρυσοστόμου είπε πως δεν μπορεί να γνωρίζει για κάτι τέτοιο αλλά ούτε και μπορεί να πει οτιδήποτε αυτή τη στιγμή, καθώς έχει ξεκινήσει η έρευνα της Αστυνομίας.

Όπως είπε, ανέλαβε πρόσφατα Πρόεδρος της ΚΟΕ αλλά και στο παρελθόν υπό την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής, δεν έχει κάτι υπόψη του ενώ για τις χρονιές 2006 και 2008 που κατήγγειλε η αθλήτρια πως είχαν γίνει οι παρενοχλήσεις σε βάρος της, δεν ήταν καν μέλος της ΚΟΕ για να γνωρίζει κάτι. «Οτιδήποτε πούμε είναι παρακινδυνευμένο, δεν μπορούμε να κάνουμε τους ανακριτές», είπε.

Ο κ. Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε πως η ΚΟΕ στηρίζει και θα προστατεύσει κάθε αθλητή ή αθλήτρια που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, για να την καταγγείλει ώστε να λάμψει η αλήθεια. «Θα πάρουμε εκείνα τα μέτρα ούτως ώστε να γίνει ενημέρωση σε αθλητές και προπονητές με ποιο τρόπο πρέπει να συμπεριφέρονται. Είμαι σε επαφή με την Αναστασία Παπαδοπούλου για ανάπτυξη κοινών δράσεων, και ταυτόχρονα με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον οποίο είμαστε στην ίδια κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button