Διαδήλωση διαμαρτυρίας από τους τουρκοκύπριους εργαζόμενους

Καταγγέλλουν άθλιες συνθήκες στα ξενοδοχεία καραντίνας

Διαδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 5 το απόγευμα στο σημείο διέλευσης στην Αμμόχωστο Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση τους οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν ότι πρέπει να εργαστούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να φέρουν ψωμί στο σπίτι τους.

Σημειώνουν ότι μετά τις ενέργειές τους για επιστροφή στη δουλειά τους μετά το κλείσιμο των σημείων διέλευσης, έπρεπε να αποδεχτούν τις ρυθμίσεις που αποφάσισε η τ/κ ηγεσία για να μην χάσουν τη δουλειά τους και τον εμβολιασμό . Έπρεπε να υπομείνουν πολύ δύσκολες συνθήκες μακριά από τις οικογένειές τους. Καταδικάστηκαν σε ανθυγιεινές συνθήκες στα ξενοδοχεία καραντίνας με άτομα που δεν συμμορφώνονταν με τους κανόνες υγιεινής.

«Προσπαθούμε να παρέχουμε στις οικογένειές μας τα βασικά ενώ η υγεία μας βρίσκεται κάτω από κάθε είδους κίνδυνο» καταγγέλλουν, ενώ καλούν την τ/κ ηγεσία να προστατεύει τους δικούς της ανθρώπους, την ισότητα και να παρέχει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους.

Τονίζουν ότι « Δεν έχουμε άλλη δύναμη να αντέξουμε. Σήμερα (21.01.2021) στις 16:30, θα πραγματοποιήσουμε διαμαρτυρία στο σημείο διέλευσης στην Αμμόχωστο ως εργαζόμενοι που εργάζονται στο νότο. Θα προβάλουμε τα προβλήματα και τα αιτήματα μας σε ομιλία που θα πραγματοποιήσουμε στο ίδιο μέρος στις 17:00».

Voice of the island

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button