Το ΕΛΑΜ θέλει να κοπούν δικοινοτικά προγράμματα και κονδύλια για τουρκοκύπριους μαθητές

Στο στόχαστρο το «Imagine» και το πρόγραμμα στήριξης λογοτεχνών

Την αποκοπή  κονδυλίων  που αφορούν δικοινοτικά προγράμματα, τουρκοκύπριους αλλά και πρόσφυγες από τρίτες χώρες εισηγείται με τροποποιήσεις του το ΕΛΑΜ. Οι τροπολογίες έχουν κατατεθεί στη Βουλή όπου σε λίγη ώρα θα αρχίσει η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος για τη ψήφιση του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού 2021.

Συγκεκριμένα το ΕΛΑΜ εισηγείται αποκοπή από το σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 όλων των κονδυλίων που αφορούν τη διάνοιξη νέων σημείων διελεύσεων, καθώς και τη συντήρηση υφιστάμενων. Επίσης γίνεται εισήγηση για αποκοπή από το σύνολο του κονδυλίου της πιο πάνω υποομάδας του μέρους που αφορά τον διακανονισμό τελικού λογαριασμού για τη διάνοιξη του σημείου Λεύκας – Απλικίου, ύψους €50.000.

Γίνεται εισήγηση για αποκοπή από το σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 όλων των κονδυλίων που αφορούν το δικοινοτικό πρόγραμμα “Imagine” καθώς και το πρόγραμμα στήριξης Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων λογοτεχνών.

Γίνεται εισήγηση για αποκοπή δαπανών ποσού ύψους €94.120 που αφορά τη συντήρηση του Μουσουλμανικού Τεμένους Κεπήρ στη Λεμεσό.

ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ ζητούν αποκοπή των διδάκτρων τ/κ μαθητών/τριων

Επίσης ΕΛΑΜ αλλά και ΕΔΕΚ εισηγούνται όπως από το μέρος που αφορά χορηγίες προς ξενόγλωσσα ιδιωτικά σχολεία ύψους €1.450.000 αποκοπούν τα κονδύλια που αφορούν δίδακτρα και υποτροφίες Τουρκοκύπριων μαθητών που διαμένουν στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και φοιτούν στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, καθώς και έξοδα  φοίτησης (δίδακτρα και έξοδα εγγραφής) Τουρκοκύπριων μαθητών που διαμένουν στην Κυπριακή Δημοκρατία και φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία προδημοτικής, δημοτικής, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης. Να σημειώσουμε ότι η ΕΔΕΚ σε αυτό το σημείο προσθέτει ότι πριν να δοθούν τα χρήματα να εξασφαλίζεται η συγκατάθεση της επιτροπής οικονομικών της Βουλής.

Τροπολογίες που αφορούν τους μετανάστες

Επίσης το ΕΛΑΜ εισηγείται αποκοπή από το σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021 όλων των κονδυλίων που αφορούν «τη διαχείριση παράνομων μεταναστών και αιτητών πολιτικού ασύλου.

Αποκοπή που αφορά το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης, την τεχνική βοήθεια για έργα που συγχρηματοδοτούνται από τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και την Μετεγκατάσταση και Επανεγκατάσταση Υπηκόων Τρίτων Χωρών, καθώς και των χρημάτων που δαπανόνται για το Πρόγραμμα μαθητών Μεταναστευτικής Βιογραφίας.

Ελένη Κωνσταντίνου

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button