ΟΧΙ στην αμοιβή λέει ομόφωνα η Ερευνητική Επιτροπή

Αφιλοκερδώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες της η ερευνητική επιτροπή που συστάθηκε υπό τον Μύρωνα Νικολάτο για την διερεύνηση της υπόθεσης του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος. «Ανεξάρτητα, αμερόληπτα, έντιμα και απρόσκοπτα», τόνισε ο κ. Νικολάτος.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής ακρόασης του πρώην Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, ο Μύρωνας Νικολάτος ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής ομόφωνα αποφάσισαν από τις 19 Ιανουαρίου όπως δηλώσουν στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ότι θα προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς και δεν θα δεχθεί οποιανδήποτε τιμητική αποζημίωση ή άλλη αμοιβή.

«Όπως θα γνωρίζετε η επιτροπή δεν έχει εισπράξει οποιαδήποτε αμοιβή μέχρι στιγμής και ούτε και πρόκειται να εισπράξει οτιδήποτε για τις περαιτέρω υπηρεσίες της», ανέφερε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε ζήτησαν οποιαδήποτε αύξηση τιμητικής αμοιβής.

«Η τιμητική αποζημίωση που ανακοινώθηκε, είναι εκείνη την οποία έκρινε ως ορθή και δίκαιη ο Γενικός Εισαγγελέας ο οποίος μας διόρισε», διευκρίνισε μετά το σάλο που δημιουργήθηκε. Τόνισε επίσης ότι δεν επηρεάστηκαν από τις ενέργειες είτε του Γενικού Ελεγκτή ούτε οποιουδήποτε άλλου.

Σε ερώτηση για την ακρόαση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στις 26 Φεβρουαρίου, ανέφερε έχει κάποιο πρόβλημα στη βάδιση και ως εκ τούτου ανταποκρινόμενοι στο αίτημα να μεταβεί στην Αρχιεπισκοπή, αυτό θα πράξει η Επιτροπή.

Ακολουθήστε τη Voice of the Island στο Facebook και Twitter 

Related Articles

Back to top button